Hoe zorgt verh!p voor babykleding met een goed verhaal?

Hoe meer Brendy zich in de textielindustrie verdiepte, hoe meer zij leerde over de negatieve impact ervan. Brendy kwam erachter hoe de textielketen in elkaar zit en nog belangrijker: waar de pijnpunten zitten. Dit weten is één ding; de vraag is natuurlijk hoe we dit kunnen veranderen. En echt, dit kan! Precies daar waar de impact het grootst is, doen wij het namelijk anders. Zo bieden we jou babykleding met een goed verhaal!

Bekijk alle pakjes!

Ontwerp

De keten begint altijd met het ontwerpen van een collectie. Wereldwijd wordt jaarlijks 20 miljard kilo textiel geproduceerd.

Hiervan wordt 30% nooit verkocht, nog eens 30% wordt verkocht in de uitverkoop. En dan te bedenken dat voor elk t-shirt 2700 liter water en 7 eetlepels landbouwgif wordt gebruikt. Dat kan anders.

Door met ouders in dialoog te gaan en zo te onderzoeken wat zij fijn vinden, ontwerpen wij kleding waarvan we weten dat deze voldoet aan jouw wensen. Wij nodigen je uit om jouw ervaringen zoveel mogelijk met ons te delen. Alle feedback en tips zijn welkom!.

Productie

Na de ontwerpfase volgt de productie.

Het is als consument een hele klus om precies te weten hoe dit gaat, en of datgene wat je koopt ook echt goed is. Wij zien dit als onze verantwoordelijkheid.

Daarom  werken we alleen met producenten die GOTS gecertificeerd zijn. Dat betekent dat we duurzame stoffen en eerlijke omstandigheden garanderen.

Onze kleertjes van 100% biologisch katoen kan je met oprechte trots bij je baby aantrekken.

Gebruik

En na de productie verkopen wij de kleding aan jou.

Maar wist je dat de impact op het milieu het grootst is wanneer het kledingstuk over de toonbank is gegaan? Dan wordt het namelijk gewassen, gedroogd en helaas ook heel vaak snel weer weggegooid. In Nederland alleen al gooien we jaarlijks 235 miljoen kilo textiel weg.

Daarom zorgen wij voor de beste kwaliteit, waardoor kleding niet tot afval hoeft te leiden. Geef de kleding door! Aan een baby in je omgeving, of geef het terug aan ons! Ja, ook dat kan. Wij zorgen dan dat het setje een nieuw leven krijgt. Onze setjes worden verpakt in een mooie doos die je voor het doorgeven kunt (her)gebruiken.

Over Brendy

Ik heb verh!p opgericht vanuit een diep verlangen om de wereld eerlijker en mooier te maken, ook voor volgende generaties. Als kind droomde ik er niet van babykleding te maken, dat moet ik eerlijk bekennen. Ik wilde vooral bijdragen. Ik stelde veel waarom-vragen en bedacht altijd hoe we dingen konden veranderen, ten goede van mensen en de omgeving waarin we leven.

Tijdens mijn studies en mijn werk als consultant bleef ik die vragen stellen. Ik wilde mijn bijdrage concreter en echt tastbaar maken. Ik koos voor de textielindustrie. Textiel gebruiken we allemaal, maar vaak weten we niet hoe en door wie iets is gemaakt. Ik zie het als een uitdaging om dit uit te zoeken en transparant te maken. Binnen deze industrie richt ik me symbolisch op het begin; een nieuw leven dat voor het eerst met textiel in aanraking komt. Het gaat hier om baby’s en daar willen we toch alleen het allerbeste voor? En verh!p, dat kan! Dat is precies waar wij voor zorgen. Doe je mee? Be the change you wish to see in the world!

Brendy Boogaard
Oprichter van verh!p

Geef dit verhaal door! Deel het op social media.