Verh!p, ik bepaal zelf!

Verh!p, even terugblikken…Ik weet nog goed dat ik mijn carrière bij een groot bedrijf vaarwel zei om iets anders te gaan doen. Onzeker over wat die nieuwe stap me zou brengen.

Ik werkte een jaar als docent in het hoger onderwijs. Wat kreeg ik een energie van de jonge ongeremde studenten met hun mooie toekomstplannen. Maar iets knaagde…Ik stond weer aan de zijlijn. Eerst als adviseur van bedrijven en nu als docent van studenten. Ik had een visie op hoe we het in de wereld beter konden doen en wilde daar iets concreets mee doen. En toen kwamen de twijfels: wie was ik om de wereld te verbeteren? Wat gaan andere mensen hiervan vinden? Mijn familie, mijn vrienden en de buitenwereld? Het meisje dat na een lange studie een goede carrière had in het bedrijfsleven, dat inruilde voor een docentschap zonder dure leaseauto en veel minder status…ging ze dan nu alles overboord gooien? Wat zonde!

Ik werd 30 jaar, deed mee aan het bevolkingsonderzoek voor baarmoederhalskanker, bleek het voorstadium te hebben en moest geopereerd worden. Dat was het laatste zetje: als ik iets wil, dan moet ik het gewoon doen! De rest van het verhaal kennen jullie. Ik richtte verh!p op, won hier vorig jaar twee awards mee en ben nu genomineerd voor #viva400. Morgen ga ik met mijn zusje een mooie avond beleven tijdens de prijsuitreiking in Amsterdam.

Wat is verh!p tot nu toe een prachtige reis. Zijn die onzekerheden en twijfels nu dan weg? Nee! Misschien zijn er soms wel meer als ondernemer, want het kan ook heel eenzaam zijn. Maar weet je wat het grote verschil is? Ik kan zelfs die twijfels aan, want dit zijn mijn keuzes. En dat gevoel gun ik eigenlijk iedereen. Of je nu voor een werkgever werkt, als ondernemer of thuis een gezin runt: jij bepaalt het zelf! Voel je nooit slachtoffer van een situatie, van meningen van anderen, maar besef dat je altijd een keuze hebt. Als je dat gaat voelen, dan kan je alles aan en ben je tot de mooiste dingen in staat. En dan merk je dat er ook altijd support is voor je keuzes. Ik wil jou bedanken voor jouw support! Ik hoop dat ik je met mijn keuzes, mijn bescheiden inzet voor een betere wereld, kan inspireren. En ik hoor graag wat jouw verhaal is. Deel het op social media, want met #ikbepaalzelf kunnen we elkaar helpen en inspireren!

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een antwoord

Vanaf €50 gratis verzenden