Verh!p, volgende week zit ik op dit tijdstip in het vliegtuig.

Op weg naar Lesbos! Afgelopen week had ik twee voorbereidende gesprekken en dan komt het toch echt dichtbij.

Ik ontmoette de journalist en fotograaf van Gersmagazine die mijn reis in woord en beeld gaan vastleggen. We gaan iets unieks met elkaar beleven, dus die kennismaking vooraf was heel fijn.

Ook hadden we een gesprek met Movement On The Ground. Op de foto zien jullie het handboek met alle informatie voor een bezoek aan het vluchtelingenkamp. Nina, directeur van de stichting, gaat met ons mee om ons persoonlijk te begeleiden tijdens de reis. Zo gaan we naar het kamp, maar ook naar de plek waar vluchtelingen aankomen met de boot. En we hebben ook met lokale mensen afgesproken, waardoor we waarschijnlijk een goed beeld krijgen van de situatie.

Dat ik dit kan doen geeft veel voldoening. Ik voel me nederig ten opzichte van de grote problematiek die daar speelt, maar tegelijkertijd weet ik ook dat elke kleine bijdrage waardevol kan zijn. Net zoals we met verh!p (nog) een kleine speler zijn, maar hopelijk zoveel mogelijk mensen inspireren dat het ook anders kan. Daarom past deze actie en deze reis zo in ons gedachtengoed. Wij gaan kleertjes, maar vooral veel warmte en liefde doorgeven. Namens iedereen die hieraan heeft bijgedragen, en dat is wat mensen verbindt. Als ik dat kan bereiken, dan ben ik een tevreden mens.

Wil je nog bijdragen? Dat kan. Zie: https://www.babyverhip.nl/verhip-voor-lesbos/

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een antwoord

Vanaf €50 gratis verzenden