Waarom wij tegen korting zijn en het toch geven.

Al sinds het ontstaan van verh!p ben ik tegen uitverkoop. In de sale gaat ruim een derde van alle kleding met kortingen tot 75% de winkel uit. En waarom? De nieuwe trends hangen alweer in de rekken of de pasvorm is simpelweg niet goed. Wij hebben hier geen last van, want wij pakken deze oorzaken in de kern aan.

We deden onderzoek onder ruim 200 ouders en ontwierpen een collectie die voldoet aan hun wensen en behoeften. Met inmiddels twee jaar ervaring op de markt durven wij ook met trots te zeggen dat die pasvorm goed is. Ouders komen terug in onze shop om nog een pakje te bestellen en blijven het als kraamcadeau geven. Daarnaast hebben wij ook alweer twee jaar onze huidige collectie op de markt. Wij doen namelijk niet mee aan trends en hebben een zogenaamde ‘never out of stock’ collectie.

En toch kozen we er dit jaar voor om tijdens de Negenmaandenbeurs een unieke korting te geven: 50% korting op alles! Waarom dan? Het is eigenlijk heel simpel. Er zijn drie redenen:

  1. Wij vinden dat elke baby kleding met een goed verhaal verdient. De Negenmaandenbeurs is dé plek voor aanstaande ouders en daar kunnen wij enorm veel baby’s bereiken.
  2. Er is ontzettend veel concurrentie op de Negenmaandenbeurs, ook van merken die hun oude collecties in de uitverkoop doen. Door ook ‘koopjes’ te hebben in onze stand, trekken we simpelweg meer mensen.
  3. Op de beurs kunnen we onze kleding direct aan de gebruikers verkopen. Dat betekent dat er geen marge naar tussenschakels gaat, zoals agenten en winkels. En we hebben ook nog eens geen verzendkosten!

Dus konden aanstaande ouders voor een uniek lage prijs kennismaken met de babykleding van verh!p. Eerlijk is eerlijk: wij vonden die nieuwe strategie heel spannend, maar we kunnen er niet omheen dat dit ontzettend succesvol was! We hebben zoveel meer ouders en baby’s kunnen bereiken en voorzien van onze babykleding dan voorgaande jaren. En als zij de kleding en hun ervaringen nu ook allemaal gaan doorgeven, dan komen we steeds dichter bij onze missie!

Eenmaal weer op kantoor dachten wij: wat doen we met de mensen die om wat voor reden dan ook niet op de Negenmaandenbeurs konden zijn? Dus vooruit: in de shop nu ook 30-50% korting*! We hebben nu extra verpakkings- en verzendkosten, dus niet exact dezelfde aanbieding als op de beurs, maar zeg nu zelf: zo’n ideaal boxpak voor nog geen €15 is toch geweldig?! Zet ‘m op in onze shop en: geef het door!

*Dekens uitgesloten i.v.m. de Dubbel warm welkom-campagne voor Lesbos.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een antwoord

Vanaf €50 gratis verzenden